Aki már az életében egyszer is
kezébe vett egy palack csatos üveges Chodovart, majd megízlelte az
üveg beltartalmát az jól tudja, hogy eme ital egyike mind az ízét,
mind a csomagolását illetően Csehország legharmonikusabb, s
mondhatni legcsehesebb söreinek. Maga a sör jól tükrözi mindazt
az évszázadok alatt felhalmozódott sörfőzési tudást, amely
Csehországra oly jellemző. A Chodovar sörei klasszikus cseh
lágerek, de itt ez a kifejezés még véletlenül sem az avíttságot,
hanem éppen ellenkezőleg a korszakokon átnyúló minőséget
jelenti. Klasszikus sör, amely mögött korszerű sörgyártási
technológia, maximális odafigyelés, hozzáértés áll.
A bajor tisztasági törvénynek
teljesen mértékben eleget tevő sörhöz a vizet a sörfőzde saját
artézi kútja, a malátát pedig a saját malátázó adja, ekképp
is gondoskodva a minőség maximális biztosításáról. A 10 napos
erjesztést követően több hónapnyi érlelés vár a készülő
sörre, amely a 800 éves szikla labirintusban elhelyezett 55 darab
99-450 hektoliteres tartályban zajlik. A megérlelt sör egy
speciális, Csehországban elsőként alkalmazott mikroszűrési
folyamaton esik át, majd irány a palackozás. A sörök egy részébe
a palackozás során még kerül is hozzáadott élesztő, így az
érési folyamat magában a palackban is folytatódik. A palackban
érlelődés során keletkező gáznak persze egy hagyományos sörös
kupak nem állna ellen, így a sör a kerámia dugós szép csatos
üvegben várja azt a pillanatot amikor valaki akár az otthon
melegében, a kert/terasz hűvösében felpattintja, majd a finom
pukkanást követően kitölti poharába. Ez oly szép pillanat,
melyhez már nincs is mit hozzátennünk. Inkább csak arra biztatjuk
a minőségi söröket értékelő vendégeinket, hogy vigyenek haza
az elvitelre baráti áron megszámított Chodovarokból, és élvezzék
ki az otthoni sörfogyasztás minden pillanatát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése